Referendum de Independensia de Katalunya de Arenys de Munt de 2009

Un artíkolo de la Vikipedya, la ansiklopedya líbera
Este artikolo uza la grafia de Aki Yerushalayim para la lingua judeo-espanyola. Mersi muncho por mantener el artikolo uzando este estil.

Meza kon las boletas uzadas para votar.
Banda del referendum del 13-S amostrada en la diada del 11 de Sietembre de 2009.

El referendum de independensia de Katalunya de Arenys de Munt era el primer referendum echo en la istorya ensima de la independensia de Katalunya[1][2] i se izo a levelo de la munisipalitad, sin liasion kon las dechiziones nasyonalas, kon ayudo del Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació (MAPA), el 13 de Sietembre de 2009 en la sivdad de Arenys de Munt. En este referendum fue demandado a los vizinos de esta sivdad: «Està d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?»; tresladadado direktamente ala lingua djudeo-espanyola komo: «Esta d'akodro ke la Katalunya seya un payis de dirito, independyente, demokratiko i sosyal, i kon apartenensya ala Union Evropea?».[3]

Referensias[trocar | trocar el manadero]

  1. La independència arrasa a Arenys. VilaWeb. (en lingua katalana)
  2. Arenys de Munt consulta sobre la independència de Catalunya. Vila Web. (en lingua katalana)
  3. Consulta per la independència de Catalunya. Comissió Organitzadora de la Consulta per la independència de Catalunya. (en lingua katalana)